Over De Kruyf Mechanisatie B.V.

Historie van ons bedrijf

De geschiedenis van De Kruyf Mechanisatie B.V. begint eind jaren 30 toen Evert Brouwer een smederij begon aan de Appelsestraat 7 in Appel. Evert Brouwer kwam in het laatste oorlogsjaar te overlijden. Zijn vrouw bleef achter met twee kinderen ( Henk en Wijnand). Na afloop van de oorlog kwam Ries de Kruyf bij haar in dienst die het bedrijf voor haar voortzette. In 1947 trouwt zij met hem waarna de bedrijfsnaam omgezet werd in de huidige naam.

Begin jaren 60 komen Henk en Wijnand in het bedrijf en werden er nieuwe activiteiten begonnen. Men kreeg het dealerschap van de Alfa-Laval melkmachines en later van Mc Cormick. In 1973 wordt er een nieuwe werkplaats gebouwd en nemen Henk en Wijnand het bedrijf over. Als men dan ook nog het dealerschap van de Claas oogstmachines er bij krijgt geeft ook dat weer een extra stimulans. Men bouwt een steeds grotere naamsbekendheid op door de grote onderdelenvoorraad die men heeft en de service die men verleend aan de klanten.

Ries de Kruyf  tijdens de opening van de
werkplaats in 1973.

Het bedrijf groeit gestaag verder en in 1995 doet de derde generatie zijn intrede. Op dat moment waren de melkwinning en de mechanisatie nog in elkaar verweven, maar om in allebei de sectoren toonaangevend te blijven, werd in 1998 besloten om de bedrijven te splitsen in een mechanisatie- en een melkwinningspoot. Het aantal medewerkers werd meer en de machines groter waardoor er een nieuw probleem optrad en dat was de behuizing, die was veel te klein om alles te herbergen. De onderdelen bijvoorbeeld lagen op 3 verschillende plaatsen, dit kwam ondermeer door de samenwerking met Van de Berg Farmstore waarvoor wij de onderdelenopslag en verzending verzorgen. (Van de Berg is ondermeer importeur van Storti, Monosem etc.)
We konden in 2001 beginnen met de uitbreiding van de oude werkplaats, er kwam een prachtige werkplaats bij, ook het magazijn werd vergroot en kregen we de beschikking over een “shop” waar de meest uiteenlopende dingen voor boer en loonwerker worden verkocht. De melkwinning was intussen afgestoten en overgedaan aan Gert Kamphorst die daar al verschillende jaren bedrijfsleider was. In 2001 werd het bedrijf door Ries Brouwer overgenomen van Henk en Wijnand Brouwer. In 2010 kregen wij de kans om ons werk gebied uit te breiden door het over nemen van het mechanisatiebedrijf Gebr. Klein Hesselink Aalten in Aalten. De vorige eigenaren van Gebr. Klein Hesselink Aalten, Jan Teerink en Wilbert hadden geen opvolger en zochten voor de voortzetting van hun bedrijf een nieuwe eigenaar. Dit gaf ons de mogelijkheid om ons werkgebied van de Veluwe uit te breiden naar de Achterhoek. Wat voor ons zeker een voordeel was is dat Gebr. Klein Hesselink Aalten van oorsprong net als ons CASE IH dealer waren en tegenwoordig het complete programma verkopen en onderhouden van CLAAS.

Service

Omdat wij vanuit 1 vestiging werken, en we u ook als u wat verder weg woont snel hulp willen bieden, hebben wij 7 service bussen. Van deze bussen zijn er 4 beschikbaar voor de buitendienst monteurs,1 voor de grondverzet en 2 om in drukke tijden bij te springen. Service is voor ons een belangrijk punt. Daarom zijn zij onze monteurs goed opgeleid en volgen zij geregeld cursussen bij onze fabrikanten om hun kennis op pijl te houden. Dit in combinatie met onze grote en goed geregelde onderdelen voorziening kunnen wij er voor zorgen dat u bij stilstand weer snel aan het werk kan. Mocht het onmogelijk zijn om de reparatie op locatie uit voeren, dan hebben we nog een vrachtwagen om de machine of trekker naar Nijkerk te vervoeren om bij ons te repareren.

Werkplaats

Zoals u op de foto’s kunt zien beschikken wij over een moderne werkplaats die van alle gemakken is voorzien. Van hier uit werken wij met 16 monteurs om uw materiaal te onderhouden en te repareren. Ook hebben wij hier een gedeelte waar wij het constructie werk kunnen doen. Sinds kort hebben wij ook de mogelijkheid om uw trekker, aanhanger of zelfrijder uit te lijnen.
Brandstofverbruik en bandenslijtage zijn grote kostenposten van trekkers en machines. Om dit zoveel mogelijk te beperken is een goede wiel uitlijning van groot belang. Wilt u uw machine laten uitlijnen of er meer informatie over, neem dan contact met ons op.

De Kruyf heeft de beste merken in huis