AaltenGeen categorie

Voor de ATH 2016, die vandaag begint,  is het SHREDLAGE hakselsysteem van CLAAS genomineerd voor “De Bronzen Sikkel”. Uiteraard hopen we dat de vakjury deze nieuwe ontwikkeling zal bekronen met de eerste plaats, “de Bronzen Sikkel”. CLAAS heeft onlangs de merknaam en patenten verworven voor dit product. CLAAS heeft de merknaam en patenten verworven van de wereldwijd bekende merknaam SHREDLAGE . Technologie van het gelijknamige Amerikaanse bedrijf. Vorig jaar had CLAAS met de eigenaren van SHREDLAGE een licentie-overeenkomst gesloten. Over de contractuele gegevens is niets bekend gemaakt.

“De duidelijke voordelen voor de klant van SHREDLAGE overtuigde ons. Met de overname van het bekende merk, versterken we ons technologie concept als de internationale leider op het gebied zelfrijdende hakselaars”, vertelt Hermann Lohbeck, in de CLAAS Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de commerciële ruwvoerwinning.

De bekende SHREDLAGE technologie is een nieuwe manier van maissilage bereiding waar steeds meer melkveehouders op in gaan zetten. Deze maïs wordt gehakseld op een ongewoon grote lengte van 26 tot 30 millimeter. De beslissende factor is de verdere behandeling met het SHREDLAGE cracker technologie.

De intensieve behandeling/ontsluiting van het materiaal vergroot het oppervlak, dit leidt tot een significant verbeterde bacteriële fermentatie in de kuil en vooral in de spijsvertering in de pens van de koe. Deze procedure zorgt in de pens voor een sterke verbetering van de structurele invloed van maïssilage en tegelijkertijd een betere beschikbaarheid van het zetmeel uit alle plantendelen. Dit kan leiden tot een verhoging van de melkopbrengst. Bovendien, zal de pens-vriendelijke structuur van kuilvoer ook de gezondheid van de kudde verbeteren.

Naast een hogere melkproductie en een betere diergezondheid biedt SHREDLAGE de melkproducenten meer voordelen. Door de optimale vertering van het zetmeel kan krachtvoer bespaard worden, ook kunnen structuurrijke produkten zoals stro beperkt worden of zelfs opgeheven worden.

“We zijn erg blij dat Ross Dale en Roger Olson ons zullen blijven ondersteunen als de uitvinder van de SHREDLAGE technologie  als adviseur voor ons en onze klanten”, zegt Hermann Lohbeck.

De universele bouw van de korrelkneuzer, het CLAAS MULTI CROP CRACKER concept (MCC) met drie snelverwisselbare Corncracker-rollen (MCC Claasic, MCC MAX en MCC SHREDLAGE) biedt een uitgebreid geïntegreerd concept voor het optimale Hakselproces, variërend van zeer kort gesneden kuilvoer tot lang gesneden kuilvoer met SHREDLAGE , De SHREDLAGE rollers – bekend als de Zaagtand profielwalsen – worden bij CLAAS Industrietechnik in Paderborn geproduceerd.

 

601412-A4-Shredlage-2