Nijkerk

 

Met de ARION 500- en 600-serie biedt CLAAS veelzijdige, allround-tractoren met een hoog niveau van comfort en gemak, die even geschikt zijn voor veld- en grasveldwerk, transport en frontladeractiviteiten rondom de tuin. CLAAS presenteert nu een nieuwe generatie van deze bewezen reeksen met verbeterde uitrustingsopties, een breder scala aan motoren en veel nieuwe functies. Deze omvatten het nieuwe CIS + -systeem, de nieuwe CEBIS-terminal, bijgewerkte HEXASHIFT- en CMATIC-overdrachtsfuncties en de PROACTIV-voorasvering, nieuw ontwikkeld door CLAAS.

Drie uitrusting opties beschikbaar voor de eerste keer

Dankzij het basis CIS, de nieuwe CIS + en de luxe CEBIS zijn er voor de eerste keer drie verschillende uitrustingsopties beschikbaar voor modellen in de ARION 500 en 600 serie. Alle versies zijn beschikbaar met een HEXASHIFT powerhift transmissie; Als alternatief kunnen de CIS + en CEBIS versies worden geleverd met de continu variabele CMATIC transmissie. De CIS-versie is bewust eenvoudig gehouden met mechanische spoelventielen en het CIS-display, terwijl CIS + elektronische spoelventielen en het CIS-kleurenscherm als standaard aanbiedt. Beide versies hebben de bewezen multifunctionele armleuning met de ELECTROPILOT vierrichtingshendel en DRIVESTICK om de transmissie te bedienen. De CEBIS-versie gaat nog verder, met de volledig vernieuwde CEBIS-terminal met 12-inch aanraakscherm en intuïtieve DIRECT ACCESS, evenals de CMOTION multifunctionele stuurhendel, die met slechts drie vingers kan worden bediend.

Breedere uitvoerbereik

Het vermogen van de ARION-serie is naar boven en naar beneden uitgebreid. Het strekt zich nu uit van 125 pk in de ARION 510 tot 185 of 205 pk in de ARION 660 dankzij CLAAS POWER MANAGEMENT (CPM). In de ARION 660 biedt CPM een boost van maximaal 20 pk voor transport en PTO-werk. Alle ARION 500 modellen hebben een 4-cilinder motor, terwijl de ARION 600 trekkers overal een 6-cilinder motor hebben. In de ARION 600 modellen wordt de motor-idelsnelheid automatisch verlaagd van 800 tot 650 rpm wanneer de trekker stilstaat, waardoor extra brandstofbesparing wordt geleverd. Alle motoren voldoen aan de eisen van de Stage IV (vergelijkbaar met Tier 4) emissienorm dankzij een combinatie van EGR (gekoelde uitlaatgasrecirculatie), dieselpartikelfilter (DPF) en SCR-katalysator (selectieve katalytische reductie). Ondanks de opneming van een AdBlue-tank is de capaciteit van de dieselreservoir licht verhoogd.

HEXASHIFT powershift transmissie met cruise control functie en SMART STOP

De bewezen HEXASHIFT powershift transmissie in de nieuwe ARION-serie is onder de praktische omstandigheden verder ontwikkeld en biedt een breed scala aan nieuwe bijkomende functies. Deze omvatten een cruise control functie waarbij de door de bestuurder gekozen doorsnelheid automatisch wordt gehandhaafd bij de optimale motorsnelheid. De motor werkt daarom onafhankelijk van de huidige taak en is te allen tijde zeer brandstofbesparend. De geïntegreerde SMART STOP-functie zorgt voor zeer handige handling. Als het rempedaal wordt ingedrukt, wordt de transmissie automatisch losgekoppeld – het koppelingspedaal hoeft niet te worden gebruikt. Dit vermindert de werklast van de bestuurder, vooral tijdens koppeling-intensieve taken, zoals voorladerwerk en ronde balen.

CMATIC transmissie controle heeft nieuwe software

De doorlopende variabele CLAAS CMATIC-transmissie in de ARION 600/500-modellen maakt gebruik van een nieuwe generatie software die veel klantvereisten bevat die onder werkelijke omstandigheden zijn geïdentificeerd en verder de coördinatie van de motoroverdracht verfijnt. Bijvoorbeeld, de cruise control kan gedeactiveerd worden met het versnellingspedaal, en de transmissie past sneller aan op het werk in de hand, aangezien de bestuurder tussen twee opgeslagen motortankwaarden kan overschakelen door simpelweg op een knop te drukken.

Nieuwe PROACTIV voorasvering

Alle nieuwe ARION 500 en 600 modellen kunnen worden uitgerust met de nieuwe PROACTIV voorasvering, ontwikkeld door CLAAS. Het gewicht van de trekker wordt optimaal ondersteund op de vooras dankzij de driehoekige opstelling van de twee ophangcilinders die naar buiten zijn gericht. Intelligente controle van de PROACTIV voorasvering biedt ook een actieve rolstabilisatie op de bochten en vermindert de bewegingen tijdens het remmen en versnellen. Dit garandeert een optimaal rijcomfort, zelfs bij hoge snelheden op wegen, sporen en velden, en verhoogt de veiligheid bij het rijden met zware werktuigen aangezien het voorkomt dat de combinatie van de trekker / machine wordt gestuit.

half  

Stuur dat denkt als jij

 

De nieuwe ARION 500 en 600 modellen zijn ook verkrijgbaar bij het CLAAS dynamisch stuursysteem. In dit systeem kan de bestuurder het aantal draaiingen van het stuur aanpassen die nodig is om hetzelfde stuurslot te bereiken en de stuurregeling aan te passen aan de huidige taak, gewoon door op een knop te drukken. De aanpassing vindt plaats in twee verschillende automatische programma’s, elk met twee niveaus en een handmatig programma met vier intensiteitsniveaus. Dit maakt de handling veel sneller en makkelijker, vooral tijdens het stuur intensief werken met behulp van de voorlader of op het achterland.

half  

Cabine met 4 of 5 pijlers

Alle modellen zijn verkrijgbaar met een bijgewerkte waaier van cabines. Elke versie biedt dezelfde royale hoeveelheid ruimte, een continu voorruit en optimale zichtbaarheid, inclusief een goed zicht op breedgereedschappen aan de achterkant. Klanten kunnen ook kiezen tussen de bekende 5-pilaar cabine met brede toegang en een deur die slechts een korte afstand uitsteekt en een 4-pilaar cabine met een continu gezichtsveld naar links van de bestuurder. De 4-pilaar cabine is al in gebruik op de grotere AXION 900 en 800 modellen.

Elektronische parkeerrem, meer hydraulische kracht en grotere banden

De nieuwe ARION 500 en 600 series zijn voor het eerst beschikbaar met de elektronische Parklock parkeerrem op de REVERSHIFT pendelhendel. Als de bestuurder de stoel verlaat zonder de Parklock te betrekken, wordt de parkeerrem op de trekker en eventuele bijbehorende aanhangers / aanhangers geactiveerd om ervoor te zorgen dat de trekker niet wegrolt en een ongeval veroorzaakt. Naast de eerdere last-sensing hydrauliek die 110 l / min levert, is er ook een nieuwe versie met 150 l / min debiet. Voor de ARION 630 modellen en daarboven zijn 42-inch velgen en een maximale banddiameter van 1,95 m nu op aanvraag beschikbaar, waardoor veel trekkracht op de grond kan worden overgedragen, terwijl de bodem wordt beschermd.

  claas arion 660 1  claas arion 660