AaltenNieuws

Claas heeft in Duitsland officieel een nieuwe Jaguar 900-serie voorgesteld. Het gaat hier om een geheel nieuwe lijn, waarin veel bekende technieken van de huidige 900-serie zijn ondergebracht.

 

NIEUWE CLAAS JAGUAR 900-SERIE

Het concept van de nieuwe serie is dan wel gelijk gebleven, maar wel zijn er belangrijke verbeteringen doorgevoerd. De nieuwe 900-serie is voor komend jaar leverbaar naast de bestaande 800- en 900-series. Het gaat om dezelfde typen en vergelijkbare motoren en motorvermogens als in de huidige 900-serie.De nieuwkomers hebben een nieuwe vooras met dubbele axiaalpomp en een sperdifferentieel. Het nut van het sperdifferentieel laat zich raden. Het schakelt automatisch uit bij uitheffen, scherp draaien en transport. De dubbele axiaalpomp vergroot het werkgebied bij veldwerk tot 22 km/u. Daarbij kan het motortoerental op de kopakker (automatisch naar stationair) en bij transport (maximaal koppel) dalen met automatisch behoud van de rijsnelheid. Op het kopeind zakt het motortoerental automatisch naar stationair.

Er is een hydraulische aandrijving van het voorzetstuk geïntroduceerd, zodat de toerentallen van dat voorzetstuk kunnen worden gevarieerd om in wisselende gewas- en zwaddiktes de invoer beter te doseren bij een gelijke snijlengte. Bij het veranderen van de snijlengte-instelling wordt automatisch de invoersnelheid aangepast. De mechanische oplossing blijft leverbaar (voor Multidisk-inzet) en er is ook een mechanisch-hydraulische tussenvorm.

Voor gebieden met ongelijke (heuvelachtige) omstandigheden is er de nieuwe optie Active Contour. De pick-up past zich hierbij automatisch aan de omstandigheden aan voor een betere opname.

Alle modellen zijn nu standaard uitgerust met Cruise Pilot. Een belangrijke vernieuwing bij de hakseltrommel is een hydraulische lock-up na het stellen van het tegenmes en een automatisch meestellende trommelbodem als het tegenmes wordt gesteld, zodat deze niet apart hoeft te worden opgesteld.

Verder is er nog een volledig autofill van de silagewagen, waarbij de gehele bak wordt gescand. Dit werkt ook bij het openbreken van het perceel .De nieuwe serie is leverbaar met traditionele kneuzer, de nieuwe Multicrop Cracker Max en Shredlage.

Nieuwe look met nieuw model kappen.

Nieuwe look met nieuw model kappen.

 

Nieuwe vooras met 100% sper, dubbele axiaalpomp en bandendrukregelsysteem.

Nieuwe vooras met 100% sper, dubbele axiaalpomp en bandendrukregelsysteem.

 

Nieuwe aandrijving voorzetstuk.

Nieuwe aandrijving voorzetstuk.

 

automatische aanpassing pick-up.

Automatische aanpassing pick-up.

 

Automatisch stellen bodemplaat.

Automatisch stellen bodemplaat.

 

Autofill zijwaarts en achter.

Autofill zijwaarts en achter.

 

Nieuwe CLAAS Jaguar 900-serie.

 

hydropomp en hydromotoren voor de hydraulische aanndrijving voorzetstuk

hydropomp en hydromotoren voor de hydraulische aanndrijving voorzetstuk