3x CLAAS ORBIS 600 SD 8-rijige maisbek afgeleverd aan;

Loonbedrijf Te Bokkel – Aalten
Loonbedrijf Bosch – Hengelo Gld.
Loonbedrijf Markvoort – Markelo

De nieuwe ORBIS 600 SD is compact gebouwd en beschikt over 6 maaischijven, die van binnen naar buiten kleiner worden. Door deze V-vormige opname, is de gewasstroom heel rustig en worden de planten perfect haaks in het invoerpakket ingevoerd. Sommige maisrassen laten de kolf relatief snel vallen. De rustige invoer behandelt de planten voorzichtig, zodat minder kolven vallen. Het feit dat de planten relatief lang rechtop blijven staan, zorgt ervoor dat eventueel vallende kolven meegevoerd worden naar binnen. Alle maaischijven zijn aan de bovenzijde voorzien van geleidebeugels, die ervoor zorgen dat afgevallen kolven niet op het land achterblijven, maar als voedzame bestanddelen mee de hakselaar ingaan. Bijkomend voordeel van de soepele gewasstroom, is dat het rustig is voor de ogen van de chauffeur, zeker als hij in het donker met werklampen werkt.

De Orbis 600 SD kan net zo als de andere modellen uitgerust worden met het elektro-hydraulisch aangestuurde AUTO CONTOUR.
De standaard maisbek heeft een mechanisch pendelframe. Voor de afstelling van een goede invoersnelheid en haksellengte zijn
alle modellen verkrijgbaar met een standaard of een drie versnellingsbak.

De bekende ORBIS 600 bek met de 4 even grote schijven blijft eveneens gewoon in het leveringsprogramma van CLAAS.

CLAAS ORBIS 600 SD